Säädä uuni 200 asteeseen. Valmista tomaattikastike. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa vihreä osa ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Kuullota purjoviipaleita paistokasarissa pari minuuttia tai kunnes purjo on pehmeää. Lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, sitruunamehu, suola ja sokeri. Hauduta 10 minuuttia. Lisää yrtit. Huuhtele linssit huolellisesti siivilässä kylmällä vedellä, jotta liemessä olevat fodmap-yhdisteet poistuvat. Lisää kastikkeeseen.
Huuhtele kesäkurpitsat. Leikkaa niistä juustohöylällä ohuita lastuja pitkittäin. Voitele suorakaiteen muotoinen uunivuoka öljyllä. Kasaa vuokaan kerroksittain tomaatti-linssikastiketta, kesäkurpitsaviipaleita ja kasvirasvaraastetta. Kypsennä uunissa 50–60 minuuttia, kunnes kesäkurpitsat ovat pehmeitä. Anna tekeytyä huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Viimeistele halutessasi mintulla tai lehtipersiljalla.
Vinkki: Valmista lasagne pienistä ja kiinteitä kesäkurpitsoista, jottei ruoasta tule vetistä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
261
1092
17,5 g
6,8 g
10,3 g
10,3 g
3,7 g
13,0 g
0,8 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa,
prk (230 g/380) kypsiä punaisia linssejä.
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli